6 opmerkelijke feitjes over scheiden

Is het wel zo slim om te trouwen met een barman? Is je relatie bestand tegen een drinkende vrouw? En kun je het beste alles opzij zetten voor een dure bruiloft? We zetten de interessantste scheidingsweetjes op een rij:

dure bruiloft1.     Als je veel geld verkwist aan je bruiloft, heeft je huwelijk minder kans van slagen

Volgens scheidingsexpert Amanda McAlister geeft 8 op de 10 koppels die binnen vijf jaar scheidt de (te) dure bruiloft als reden. “Jonge mensen staan al onder grote financiële druk door hoge huurprijzen en hun studieschuld. Een dure bruiloft zorgt ervoor dat zo’n koppel er financieel nog wankeler voor komt te staan, met alle gevolgen van dien.”

2.     Een gemiddeld gedoemd huwelijk duurt 8 jaar

Als je eerste huwelijk bestemd is om te mislukken, dan zie je jezelf gemiddeld acht jaar na de bruiloft weer als vrijgezel door het leven gaan, zo blijkt uit dit onderzoek van Rose M. Kreider. Echter, de kogel is dan al even door de kerk: ‘the seven-year itch’ blijkt een heus feit daar koppels die uiteindelijk gaan scheiden gemiddeld na zeven jaar de knoop doorhakken.

3.     Mensen die voor een tweede keer trouwen zullen minder snel scheiden

Mensen in een tweede huwelijk hebben volgens onderzoek van The Daily Mail namelijk geleerd van (de ervaring van) het eerste huwelijk. Maar, zo stelt onderzoeker Harry Benson, dit is niet de enige reden dat een tweede huwelijk een hogere kans van slagen heeft. “Tweede huwelijken doen het beter omdat koppels die voor de tweede keer trouwen over het algemeen ouder zijn”, legt hij uit. “Niet alleen hebben ze levenservaring opgedaan, maar bovendien hebben ze vaak een hoger inkomen en oudere kinderen; twee dingen die in een eerste huwelijk vaak voor problemen zorgen.”

4.     Je kunt prima online scheiden

Nadat onderzoek uitwees dat online mediation de scheiding van koppels in goede banen kan leiden, zijn we inmiddels alweer een stapje verder. De online scheiding is in Nederland een feit, en met het invullen van een simpel formulier ben je binnen de kortste keren weer officieel vrijgezel.

Rokende bruid5.     Het vergroot de kans op een scheiding met 75% als slechts één van de twee partners rookt

Dat bewijst het onderzoek van het Melbourne Instituut. Het onderzoek wijst bovendien uit dat de kans op een scheiding groter is wanneer de vrouw meer verlangt naar een (extra) kind dan de man, als het inkomen laag is, als de man werkloos is of als de vrouw meer drinkt dan de man.

6.     Dansers, barmannen (of barvrouwen) en masseurs scheiden het meest

Verloofd met een danser? Maak je borst dan maar vast nat. Samen met barpersoneel en masseurs scheiden zij het vaakst. Voor zekerheid ga je volgens dit onderzoek daarom veiliger met een dierenarts, landbouwer of leraar.