Amsterdammer helpt Amsterdammer

Typisch Amsterdam

Typisch Amsterdam

In Nederland bevindt zo’n 10% van de huishoudens zich onder de inkomensgrens. Om hen te steunen en helpen zijn er tal van projecten opgericht. Zo is ook Amsterdammer helpt Amsterdammer, ook wel AHA genoemd, ontstaan. Samen met de krant Het Parool worden Amsterdammers opgeroepen om anderen een meevaller te bezorgen. Ook kunnen mensen met een minimuminkomen hun wensen plaatsen. Op deze wensen kunnen vervolgens anderen weer reageren om zo de wens uit te laten komen.

Een nieuw project voor 2013

Het project is van start gegaan in april 2013. Iedere zaterdag wordt er ruimte geboden aan de wensen van Amsterdammers, waardoor de solidariteit bevorderd kan worden. Ook is er ruimte voor meer algemene informatie over armoede in Amsterdam.

Geen geld, maar wensen

In plaats van geld te doneren aan mensen die het minder goed hebben, werkt AHA met het vervullen van wensen. Het geld wat gedoneerd wordt aan de stichting wordt gebruikt om de rekeningen voor het vervullen van de wens mee te betalen. Op die manier is er een duidelijk zicht op waar het geld heen gaat en krijgt de persoon met de wens wat hij of zijn nodig heeft.