Doneren aan een voedselbank

De Frogers bij de voedselbank

De Frogers bij de voedselbank

Er zijn veel mensen in Nederland die voor hun dagelijkse voedsel afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze instelling kan niet alles alleen en is daarom blij met alle donaties van iedereen die iets kan missen.

Welk eten is geschikt?

Niet al het eten is geschikt om gedoneerd te worden aan de voedselbank. Waar ze vooral veel aan hebben is lang houdbare producten, zoals pasta, rijst en groenten in blik of pot.

Financiële steun

De voedselbank kan niet alleen draaien op donaties van voedsel. Er zijn organisatiekosten die gemaakt worden en er wordt voedsel aangekocht wat minder lang houdbaar is. Bij de organisatiekosten gaat het dan om kosten die gemaakt worden om opslag, transport en administratie te kunnen realiseren. Al deze werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers. Om te helpen is het altijd mogelijk om geld te doneren, wat gebruikt kan worden voor het betalen van de onkosten. En uiteraard kan de voedselbank altijd vrijwilligers gebruiken om de lasten te kunnen delen.

Donaties van bedrijven

Niet alleen particulieren doneren eten aan de voedselbank, ook bedrijven dragen hun steentje bij. Vaak zorgen lokale bedrijven voor de voedselbanken die in hun directe omgeving liggen. Ook zij verzorgen niet alleen voedsel, maar doen ook een financiële bijdrage.