Makkies

Makkies

Makkies

Geld verdienen is niet zo eenvoudig, zeker niet in een tijd waarin het werk minder voor het oprapen ligt. Om ervoor te zorgen dat mensen met een minimumloon ook datgene kunnen krijgen wat ze nodig hebben, worden er allerlei initiatieven opgericht. Een voorbeeld hiervan is het verdienen van Makkies.

Wat is een Makkie?

Makkies zijn de beloning die mensen kunnen krijgen wanneer ze werkzaamheden verrichten voor anderen. De werkzaamheden zijn bedoeld om de buurt te verbeteren, zoals het schoonmaken van een trappenhuis, koken voor anderen en meehelpen in een verzorgingstehuis. De verdiende Makkies kunnen worden verzilverd voor gratis producten of kortingen bij winkeliers in de buurt.

Hulp vragen en aanbieden

Via de website van Makkies worden hulpvragen en aanbieders met elkaar in contact gebracht. Mensen die ergens hulp bij nodig hebben, zetten hun hulpvraag op de website. Ze geven hierbij aan hoe de klus vergoed zal worden. Vervolgens kunnen anderen hierop reageren en de gevraagd hulp bieden. Ook is het mogelijk om zelf hulp aan te bieden. Dit kunnen dingen zijn zoals hulp bij het invullen van de belasting of het online regelen van zaken. Andere mensen kunnen dan vervolgens deze hulp vragen.